Тематичні дослідження - вчіться на цих помилках

Візьміть урок з цих прикрих реальних історій про помилки на будівельних майданчиках. Розгорніть вставки "Не робіть так, як вони!", щоб побачити відповідну інформацію про безпеку та запобігти подібним трагедіям.

тематичні дослідження чоловік поспішає

Чоловік поспішає

Підрядник зі штату Міссурі, який перед початком робіт зателефонував до служби порятунку 811, зачепив 6-дюймову газову лінію високого тиску в індустріальному парку. Йому сказали, що газова компанія має визначити місцезнаходження газопроводу на цьому місці, але він почав копати за день до дати, встановленої для розмітки. Газопровід був перекритий протягом двох годин після аварії, і, на щастя, ніхто не постраждав і не був пошкоджений. (Джерело: журнал Underground Focus)

Повідомте 811 перед тим, як копати чи переміщувати землю будь-яким способом. Ця безкоштовна послуга дозволить SMUD та іншим комунальним службам, що входять до складу 811, знайти та позначити свої підземні комунікації, щоб ви могли копати на безпечній відстані від них.

Наберіть 811 або скористайтеся онлайн-системою замовлення квитків, а потім зачекайте необхідний у вашому штаті час, щоб власники об'єктів позначили свої лінії перед тим, як копати.

  • Каліфорнія: Зачекайте два робочі дні (не враховуючи дату вашого запиту, вихідні та святкові дні).

Перед тим, як зателефонувати до 811, попередньо позначте передбачувану ділянку розкопок білою фарбою, прапорцями та/або кілками.

Зачекайте, поки інженерні комунікації будуть промарковані, перш ніж копати. Після того, як інженерні комунікації позначені, дотримуйтесь позначок, виставляйте руку, щоб перевірити місцезнаходження, і копайте обережно.

Завжди звертайтеся до державного центру 811 перед початком земляних робіт та для отримання найактуальніших вимог.

Знати, що там внизу. 811 перед тим, як копати.Повідомте 811 задовго до початку робіт, щоб підземні комунікації були позначені і ви могли безпечно працювати.

Календар з функцією Notify 811

Шокуючий факт:
Не всі комунальні служби є членами 811. Ви несете відповідальність за повідомлення комунальних служб, які не є членами.

тематичні дослідження ліній метрополітену2

Лінії метро можуть вас здивувати

20-річний учень сантехніка почав бити відбійним молотком бетон, не знаючи, що прямо під ним проходить лінія електропередач. Відбійний молоток врізався в лінію, і тисячі вольт електрики пронизали його тіло. Струм вибухнув через потилицю, плече і ногу, відірвавши два пальці на ногах і спаливши частину обох колінних суглобів. Кілька місяців він провів у лікарні, загоюючи опіки, і два роки йому знадобилося, щоб навчитися знову ходити. Незважаючи на травми, юнак став олімпійським чемпіоном з веслування на байдарках і каное і змагався на Іграх 2000 року в Сіднеї, Австралія, де був прапороносцем американської команди. (Джерело: Кліфф Мейдл)

Повідомте 811 перед тим, як копати чи переміщувати землю будь-яким способом. Ця безкоштовна послуга допоможе SMUD та іншим комунальним службам, що входять до складу 811, знайти та позначити свої підземні комунікації, щоб ви могли копати на безпечній відстані від них.

Наберіть 811 або скористайтеся онлайн-системою замовлення квитків, а потім зачекайте необхідний у вашому штаті час, щоб власники об'єктів позначили свої лінії перед тим, як копати,

  • Каліфорнія: Зачекайте два робочі дні (не враховуючи дату вашого запиту, вихідні та святкові дні).

Перед тим, як зателефонувати до 811, попередньо позначте передбачувану ділянку розкопок білою фарбою, прапорцями та/або кілками.

Зачекайте, поки інженерні комунікації будуть промарковані, перш ніж копати. Після того, як інженерні комунікації позначені, дотримуйтесь позначок, виставляйте руку, щоб перевірити місцезнаходження, і копайте обережно.

Завжди звертайтеся до державного центру 811 перед початком земляних робіт та для отримання найактуальніших вимог.

Знати, що там внизу. 811 перед тим, як копати.Повідомте 811 задовго до початку робіт, щоб підземні комунікації були позначені і ви могли безпечно працювати.

тематичні дослідження лінії метрополітену 2

Шокуючий факт:
Не всі комунальні служби є членами 811. Ви несете відповідальність за повідомлення комунальних служб, які не є членами.

case studiens double duty v3

Не виконуйте подвійні обов'язки спостерігача і наземного такелажника

Кранівник встановлював сталеві балки для прибудови до будівлі. Його зять виконував роль спостерігача і такелажника, прикріплюючи сталеві балки до крана. Поруч із робочим майданчиком проходила високовольтна лінія електропередач. Кранівник нагадав своєму родичу, щоб той допоміг йому тримати кран на відстані щонайменше 15 футів* від лінії, але щось пішло не так. Зять подав сигнал крану, щоб той підійшов занадто близько до лінії, і коли він схопився за крановий трос, щоб прикріпити сталеву балку, його вдарило струмом. (Джерело: Worker Beware відео)
*Сьогодні, згідно з правилами OSHA, ця відстань має становити щонайменше 20 футів.

Під час переміщення вантажу ви наражаєтеся на ризик ураження електричним струмом. Якщо кран або інша техніка, яку ви керуєте, зачепить повітряну лінію електропередач, електричний струм може пройти по тросу, який ви тримаєте в руках, і пройти крізь вас. У разі контакту з лінією електропередач найбільшій небезпеці ураження електричним струмом піддаються працівники, які знаходяться на землі.

Не намагайтеся керувати вантажем і спостерігати за ним одночасно. Призначте спостерігача, єдине завдання якого - стежити за тим, щоб обладнання не потрапляло під лінії електропередач. Ефективне споттінгування вимагає повної уваги людини.

Під час переміщення вантажу візьміть з собою спостерігача, який зможе попередити вас, якщо обладнання опиниться занадто близько до ліній електропередач. Від цього може залежати ваше життя.

Направляюче навантаження для робітника

Шокуючий факт:
Працівника було уражено електричним струмом, коли він тягнув дротяну мотузку, прикріплену до троса крана. Кабіна крана знаходилася на відстані близько 11 футів від лінії електропередач напругою 7,2 кВ. Кранівник нахилив стрілу крана і трос у бік потерпілого, і імпульс крана, що розгойдувався, очевидно, спричинив контакт троса крана з лінією електропередач.

тематичні дослідження watch irrigation pipes v2

Слідкуйте за зрошувальними трубами

19-річний учень садівника був смертельно уражений електричним струмом під час встановлення системи дощувального зрошення. Очевидно, він підняв довгу алюмінієву трубу, і вона доторкнулася до повітряної лінії електропередач на висоті 28 футів від землі. Молодий чоловік отримав удар електричним струмом напругою 22 кВ. Він впав на землю і впустив трубу. Він сказав своїм колегам, що з ним все гаразд, і піднявся. Однак потім він хитався близько 25 футів, перш ніж впав і помер. (Джерело: Департамент праці штату Вікторія, Відділ охорони праці та техніки безпеки)

Тримайтеся подалі від ліній електропередач:

  • Визначте лінії електропередач на ділянці та ознайомте всіх працівників з їхнім розташуванням.
  • Зберігайте колісне зрошувальне обладнання на відстані не менше 100 футів від ліній електропередач від ліній електропередач, і тримайте зрошувальні труби на відстані не менше 10 футів від ліній електропередач напругою до 50 кВ. (Вища напруга вимагає більших відстаней).
  • Встановлюючи надземні зрошувальні системи, тримайте труби горизонтально, щоб помилково не підняти їх у лінії.

Відрегулюйте розпилення, щоб уникнути небезпеки ураження струмом. Потоки води зі зрошувальної системи повинні розбиватися на краплі, а не текти суцільним безперервним потоком. Безперервний потік води, який контактує з лінією електропередач, може провести електричний струм і спричинити небезпечне ураження електричним струмом.

Тримайте зрошувальну трубу на відстані не менше 10 футів від ліній електропередач напругою до 50 кВ. Більш високі напруги вимагають більших відстаней.

Система зрошення

Шокуючий факт:
Багато фермерських господарств не мають ліній електропередач, що проходять над полями, але вони обов'язково присутні в зонах зберігання обладнання та зерна. При транспортуванні іригаційного обладнання переконайтеся, що шляхи між складами та полями є безпечними.

кейси, які врятував споттер

Спостерігач міг би їх врятувати

Водій вантажівки та його роботодавець (президент компанії) були уражені електричним струмом, коли стріла автокрана доторкнулася до лінії електропередач напругою 7,2 кВ. Водій керував краном за допомогою ручного пульта дистанційного керування і розвантажував куб бетонних блоків. Поки водій, президент компанії та підрядник, який виконував кладку, стежили за блоками, кінчик стріли крана зачепив повітряну лінію електропередач і пробив шлях до землі через вантажівку, пульт дистанційного керування та водія. Президент компанії намагався допомогти і, очевидно, доторкнувся до вантажівки, завершивши шлях до землі через своє тіло. Він помер на місці події. Водій вантажівки пізніше помер у лікарні. (Джерело: Національний інститут охорони праці)

Для операторів обладнання видимість обмежена .Під час роботи з вантажопідйомним обладнанням часто важко оцінити відстань від нього до повітряних ліній електропередач. Певні погодні умови та яскраве або тьмяне освітлення можуть ще більше погіршити видимість.

Споттер допомагає вам триматися подалі від повітряних ліній. Хтось на землі має набагато кращий огляд ліній електропередач поблизу вас. Ви повинні працювати зі спеціальним спостерігачем на землі, чиє єдине завдання - стежити за вашим обладнанням і переконатися, що ви перебуваєте на безпечній відстані від ліній електропередач та інших небезпек.

Оператори кранів та вишок повинні підтримувати постійний зв'язок зі спеціальним спостерігачем, щоб дотримуватися вимог щодо відстані до ліній електропередач. Переконайтеся, що ваш наглядач не виконує подвійну роботу, одночасно спостерігаючи за вантажем і направляючи його.

Спеціальний спостерігач на землі повинен стежити за тим, щоб ваше обладнання знаходилося подалі від ліній електропередач.

Шокуючий факт:
Будівельники на Мангеттені можуть не боятися контакту з повітряними лініями електропередач. Десятиліття тому судовий наказ вимагав, щоб усі лінії електропередач були під землею з міркувань безпеки. З тих пір багато інших великих міських районів наслідували цей приклад.

тематичні дослідження не станьте жертвою

Не стань жертвою, допомагаючи

46-річний чоловік був уражений електричним струмом під час обрізки дерев. Нещасний випадок стався через контакт гідравлічного ковша з лінією 7,62 кВ. Працівник помітив, що на ковшовому візку горить шина, спробував зрушити його з місця і був уражений струмом. Він не зміг відпустити ручку дверей. 46-річного чоловіка вдарило струмом, коли він намагався звільнити робітника від дверної ручки. (Джерело: St. Joseph News-Press)

Тримайтеся подалі. Тримайтеся подалі від людей та предметів, які контактують з лінією електропередач. Негайно зателефонуйте 911 та SMUD за номером 1-888-456-7583. Не намагайтеся врятувати потерпілого. Не підходьте до місця події, доки енергетики не запевнять вас, що електропостачання вимкнено.

Захистіть себе. Якщо ви доторкнетеся до людини, яка перебуває під напругою, вас теж може вдарити струмом. Вас також може вразити струмом, якщо ви доторкнетеся до транспортного засобу чи обладнання, в якому перебуває ця людина, або до інструменту, який вона тримає в руках. Знову ж таки, найкраще, що ви можете зробити, - це триматися подалі і покликати на допомогу.

Якщо хтось випадково доторкнувся до лінії електропередач, негайно зателефонуйте 911 та SMUD. Не намагайтеся допомогти потерпілому, доки не переконаєтеся, що електропостачання вимкнено.

Постраждалий від контакту з лінією електропередач

Шокуючий факт:
Людині властиво хотіти допомогти тому, хто постраждав. Але коли йдеться про лінію електропередач, ви не можете допомогти, не наражаючи себе на небезпеку. Не намагайтеся використовувати непровідні мотузки або інструменти, щоб відштовхнути постраждалого від електричного струму від лінії електропередач - напруга на лінії електропередач може бути достатньо сильною, щоб проходити через непровідні предмети.

тематичні дослідження завжди телефонуйте 911 1

Завжди телефонуйте 911, якщо стався витік газу

Підрядник з Міннесоти за допомогою землерийної техніки перерізав підземний газопровід. Він повідомив про витік своєму керівнику, але не зателефонував до служби порятунку 911 або місцевої комунальної компанії. За 40 хвилин газ потрапив у сусідню будівлю і вибухнув, вбивши чотирьох людей, поранивши одинадцятьох і зруйнувавши шість будівель. (Джерело: Національна рада з безпеки на транспорті)

Не буває незначних пошкоджень інженерних комунікацій. Те, що виглядає як невелика пробоїна на газовій, каналізаційній, електричній або водопровідній лінії, може призвести до серйозної небезпеки для здоров'я та пожежі для прилеглих районів. А пошкоджені телефонні лінії або оптоволоконні кабелі можуть порушити роботу служби порятунку 911.

Ніколи не ховайте пошкоджені комунікації. Спроби приховати аварію можуть бути небезпечними і призвести до значних збитків або кримінальних звинувачень проти вас і вашої компанії. Замість цього зробіть наступні кроки.

Якщо ви контактуєте з газопроводом або підозрюєте витік газу, виконайте такі дії:

  1. Попередьте інших і негайно залиште зону.
  2. Не використовуйте сірники, запальнички та інші електричні прилади, навіть телефон. Іскра може спалахнути від витоку газу.
  3. НЕ намагайтеся зупинити потік газу або зафіксувати трубопровід. Залиште розкоп відкритим.
  4. Коли ви відійдете на безпечну відстань, повідомити про інцидент:
    • Якщо ви підозрюєте витік газу, негайно телефонуйте 911. Цього вимагає федеральний кодекс.
    • Телефонуйте до SMUD за номером 1-888-456-7583, якщо ви підозрюєте витік газу або контактуєте з газопроводом, навіть якщо пошкодження не є очевидним.
  5. Тримайтеся подалі від цієї зони і з навітряного боку, доки співробітники служби безпеки не дозволять вам повернутися.
  6. Повідомте про інцидент своєму керівнику.

У разі будь-якого контакту з комунальними службами вживайте відповідних заходів безпеки та негайно повідомте про це свого керівника та комунальну службу.

Вибух газопроводу в SF v2

Дізнайтеся про попереджувальні ознаки витоку газу з газопроводу.

SMUD додає в природний газ захисну добавку меркаптан, що надає йому характерного запаху і полегшує його виявлення. Однак у деяких випадках цей запах може зникати, або ви не зможете його відчути. Крім того, газ у деяких газопроводах може не мати запаху. Тому не покладайтеся лише на свій нюх. Використовуйте зір, слух та нюх, щоб виявити витік газу.
Ось ознаки:

  • Характерний запах, схожий на сірку або тухле яйце
  • Безперервне барботування у воді
  • Шипіння, свист або гуркіт
  • Мертва або відмираюча рослинність (в інших вологих місцях) над трубопроводом або поблизу нього
  • Розпилення або видування бруду в повітря
  • Оголений трубопровід після землетрусу, пожежі, повені чи іншого лиха
  • Пошкоджене з'єднання з газовим приладом

Якщо ви помітили будь-яку з вищезазначених умов, зателефонуйте 911 та за номером екстреного виклику SMUD 1-888-456-7583 або в місцеве газове господарство з безпечного місця.

конкретні приклади, якщо ви відчуваєте запах газу

Якщо ви відчули запах газу, швидко вийдіть з приміщення

39-річна канадська жінка відмовилася покинути свій будинок, незважаючи на прорив газопроводу, і загинула, коли газ вибухнув. Чоловік жінки натрапив на підземний газопровід, коли копав фундамент для прибудови кімнати. Він зайшов до будинку і попередив дружину про витік газу, але вона запевнила його, що їй нічого не загрожує. Чоловік повернувся на вулицю, щоб дочекатися приїзду ремонтників. Вибух збив чоловіка з ніг, і його відтягнув від полум'я друг. Жінка загинула у вогні. (Джерело: новинний репортаж Alberta.com)

Не буває незначних пошкоджень інженерних комунікацій. Те, що виглядає як невелика пробоїна на газовій, каналізаційній, електричній або водопровідній лінії, може призвести до серйозної небезпеки для здоров'я та пожежі для прилеглих районів. А пошкоджені телефонні лінії або оптоволоконні кабелі можуть порушити роботу служби порятунку 911.

Ніколи не ховайте пошкоджені комунікації. Спроби приховати аварію можуть бути небезпечними і призвести до значних збитків або кримінальних звинувачень проти вас і вашої компанії. Замість цього зробіть наступні кроки.

Якщо ви контактуєте з газопроводом або підозрюєте витік газу, виконайте такі дії:

  1. Попередьте інших і негайно залиште зону.
  2. Не використовуйте сірники, запальнички та інші електричні прилади, навіть телефон. Іскра може спалахнути від витоку газу.
  3. НЕ намагайтеся зупинити потік газу або зафіксувати трубопровід. Залиште розкоп відкритим.
  4. Коли ви відійдете на безпечну відстань, повідомити про інцидент:
    • Якщо ви підозрюєте витік газу, негайно телефонуйте 911. Цього вимагає федеральний кодекс.
    • Телефонуйте до SMUD за номером 1-888-456-7583, якщо ви підозрюєте витік газу або контактуєте з газопроводом, навіть якщо пошкодження не є очевидним.
  5. Тримайтеся подалі від цієї зони і з навітряного боку, доки співробітники служби безпеки не дозволять вам повернутися.
  6. Повідомте про інцидент своєму керівнику.

У разі будь-якого контакту з комунальними службами вживайте відповідних заходів безпеки та негайно повідомте про це свого керівника та комунальну службу.

Дізнайтеся про попереджувальні ознаки витоку газу з газопроводу.

SMUD додає в природний газ захисну добавку меркаптан, що надає йому характерного запаху і полегшує його виявлення. Однак у деяких випадках цей запах може зникати, або ви не зможете його відчути. Крім того, газ у деяких газопроводах може не мати запаху. Тому не покладайтеся лише на свій нюх. Використовуйте зір, слух та нюх, щоб виявити витік газу.
Ось ознаки:

  • Характерний запах, схожий на сірку або тухле яйце
  • Безперервне барботування у воді
  • Шипіння, свист або гуркіт
  • Мертва або відмираюча рослинність (в інших вологих місцях) над трубопроводом або поблизу нього
  • Розпилення або видування бруду в повітря
  • Оголений трубопровід після землетрусу, пожежі, повені чи іншого лиха
  • Пошкоджене з'єднання з газовим приладом

Якщо ви помітили будь-яку з вищезазначених умов, зателефонуйте 911 та за номером екстреного виклику SMUD 1-888-456-7583 або в місцеве газове господарство з безпечного місця.